Terug naar overzicht

Project uitgelicht: Smart Surfaces

Update

Over twee weken is het al zover: Work in Progress wordt afgetrapt op de Dutch Design Week! Één van de elf onderzoeken die dit jaar tentoongesteld wordt is Smart Surfaces van Saxion.

Producten worden steeds complexer en compacter. Hierom is de behoefte aan ‘slimme oppervlaktes’ toegenomen. Saxion experimenteert hier volop mee in de projecten Funcy en TexEnergie.

Slimme oppervlaktes
In Hal 2 van het Klokgebouw in Eindhoven zal je erachter komen hoe een oppervlakte de waarde van een plastic- of textielproduct kan vergroten. Het kan een product meer gepersonaliseerd of milieuvriendelijk maken, over slimmere toepassingen laten beschikken of onderhoudsvriendelijker maken.

Oppervlaktelab
In het Oppervlaktelab van Saxion wordt volop onderzocht hoe oppervlaktes zelfreinigend of antibacterieel gemaakt kunnen worden. Mogelijke technieken worden getest en onderzocht en worden beschikbaar gesteld voor bedrijven.  De bedrijven kunnen vervolgens in het Oppervlaktelab experimenteren met deze nieuwe technieken. Het Oppervlaktelab zal deel gaan uitmaken van FabLab Enschede.

Plaats een reactie