Virtual Fashion

Digitaal mode ontwerpen, realiseren en ervaren

 Virtual fashion is hot – en het is een van de pijlers van het lectoraat Fashion Research & Technology en het Fashion Technology Lab van de Hogeschool van Amsterdam. Dit project onderzoekt hoe je mode kunt ontwerpen, produceren en beleven in een virtuele omgeving.

Exploratief onderzoek

De HvA doet praktijkonderzoek naar pakketten waarmee je virtuele prototypes kunt maken, inclusief de bijbehorende ontwerpprocessen. Ook bestudeert men verschillende technologieën in de (online) mode-industrie en het digitaal kleding passen. Verder vindt er, samen met het VR/AR atelier, exploratief onderzoek plaats naar de mogelijkheden van virtual en augmented reality voor verschillende modemerken.

AR modemagazine

Het project verkent de mogelijkheden die technologie de mode-industrie te bieden heeft. De ontwikkeling van digitale prototypes wordt steeds populairder en verandert het ontwerp- en productieproces. Daarnaast biedt VR/AR tal van mogelijkheden om ontwerpen virtueel te kunnen tonen. Het augmented reality magazine gemaakt door een interdisciplinaire groep studenten is hier een goed voorbeeld van.

Network Applied Design Research

Fashion Research & Technology lectoraat

Projectpartners

Financiers

  • SIA
  • In kind bijdragen van participerende bedrijven

Contact

Ontdek meer over dit én ander designonderzoek; bezoek de Dutch Design Week en koop hier tickets!