Smart oppervlaktes

Meer functies met minder materiaal!

Doordat producten steeds kleiner en complexer worden, is er steeds meer behoefte aan slimme en functionele oppervlaktes. Tegelijkertijd komen er nu veel innovatieve technieken beschikbaar om deze ‘smart oppervlaktes’ te ontwikkelen. Saxion verkent de nieuwste mogelijkheden en toepassingen in de projecten Funcy en TexEnergie.

Grote meerwaarde

Juist het oppervlak kan een kunststof of textiel product een grote meerwaarde geven. Het oppervlak kan een product personaliseerbaar, intelligent of onderhoudsvriendelijk maken. Saxion onderzoekt hoe deze meerwaarde tegen een interessante kostprijs te bereiken is met behulp van de nieuwste technieken. Hoe maak je oppervlaktes zelfreinigend of antibacterieel en hoe integreer je elektronica?

Oppervlaktelab

In samenwerking met bedrijven verkent Saxion de mogelijkheden en toepassingen van deze technieken. Het team inventariseert en test interessante beschikbare technieken. In het ‘oppervlaktelab’, dat deel uitmaakt van het FabLab Enschede, wordt de opgedane kennis in de zomer van 2018 voor iedereen beschikbaar gesteld.

Ontdek meer over dit én ander designonderzoek; bezoek de Dutch Design Week en koop hier tickets!