Mobiel Mini-Maaklab

De Makers Movement komt nu ook op scholen en festivals

De NHL Frisian Design Factory ontwikkelde een modulair bakfiets-lab, waarmee scholieren zelf een product kunnen ontwerpen én maken. Het is een miniatuurversie van de Frysklab, een omgebouwde bibliobus.

Modulair en mobiel

De bibliotheek van de toekomst is een knooppunt van kennis, contact en cultuur. Daarom bouwde Bibliotheek Service Fryslân een bibliobus om tot makerspace. Een interdisciplinair studententeam ontwikkelde (samen met het D’Lab Fablab) hiervan een verkleinde versie, te voor gebruik op scholen en festivals. Het is een modulair bakfiets-lab op basis van een Open Source ontwerp van XYZ-Cargo.

Van afval naar nieuw product

Je kunt hier kunststof afval omzetten naar nieuwe producten met behulp van een grinder, smelter en 3D printer. Ook is er een webapp waarmee je zelf een product kunt ontwerpen. De bijbehorende lesbrief helpt scholen om het systeem in te zetten voor educatieve doelen. Het mobiele lab wordt in de zomer van 2017 al gebruikt tijdens het festival ‘Welcome to the Village’ en bij kindervoorstellingen van theatergezelschap Tryater.

Ontdek meer over dit én ander designonderzoek; bezoek de Dutch Design Week en koop hier tickets!